Szigetszentmiklósi
Vackor Integrált Bölcsőde
bővítése új, önálló épülettel

Szigetszentmiklós Önkormányzatának lapja:
"Új, önálló épülettel bővül a szigetszentmiklósiVackor Integrált Bölcsőde "

http://szigetszentmiklos.hu/index.php?p=news&act=show&cid=3950

Új, önálló épülettel bővül a szigetszentmiklósi Vackor Integrált Bölcsőde
Media80 - 2020. 04. 16.

Megkezdődött a Temesvári utcában található Vackor Integrált Bölcsőde új, teljes körűen akadálymentesített, önálló épülettel történő bővítése 4 csoportszobával, összesen 48 férőhellyel a Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. A fejlesztés magában foglalja egy 120 adagos főzőkonyha, valamint a kapcsolódó kiszolgáló helyiségek megépítését is. A beruházás részeként elkészül 11 db parkoló, melyből egy akadálymentesített lesz.

A projekt a magyar állam és az Európai Unió 399,99 millió forint vissza nem térítendő támogatásával valósul meg.
Szigetszentmiklós Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 keretében a VEKOP-6.1.1-15 kódszámú „Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése" című pályázati kiírás alapján támogatási kérelmet nyújtott be a szigetszentmiklósi Vackor Integrált Bölcsőde bővítésére új, önálló épülettel (4 csoportszobával és a hozzá kapcsolódó ki-szolgáló helységekkel). 
A Segesvári utca és Temesvári utca által határolt (hrsz 13093), természetben a 2310 Szigetszentmiklós, Temesvári utca 16-22. számú ingatlanon kijelölt területrészen a fejlesztés során egy földszinti, 52 db helyiségből álló bölcsőde épülete, valamint az ahhoz kapcsolódó udvarterületek környezetrendezése, játszóudvar kialakítása, parkoló és kerítés építése valósul meg az engedélyezési és kiviteli tervek, műszaki dokumentációk és a mindenkori hatósági és szakhatósági előírásoknak megfelelően, 120 adagos főzőkonyhával, a hozzá tartozó konyhai raktárakkal, irodával, öltözőkkel együtt. 

A tervezett parkolószám összesen 11 db, melyből 1 db lesz akadálymentesített.

Az épületegyüttes minden eleme akadálymentesen megközelíthető.
A projekt keretében a bölcsőde működéséhez szükséges eszközök beszerzése is megvalósul.

A beruházás fizikai befejezése 2020. szeptember végére várható, amely időpont még nem tartalmazza az épület használatbavételét.

A fejlesztés célja a szigetszentmiklósi bölcsődés korú gyermekek elhelyezésének biztosítása, amely egyúttal új munkahelyeket is teremt a városban.

A projektről bővebb információt a www.szigetszentmiklos.net oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Szigetszentmiklós Város Önkormányzata
(36) 24 505 504
www.szigetszentmiklos.hu
https://www.facebook.com/szigetszentmiklos.hu/
http://lakihegyradio.hu/hir/epul-bolcsode


ÉPÜL A BÖLCSŐDE


Új, önálló épülettel bővül a Vackor Integrált Bölcsőde.

Elkezdődött a szigetszentmiklósi Temesvári utcában található intézmény önálló épülettel történő bővítése. Az akadálymentesített épületrészben 4 csoportszoba kap helyet, amely összesen 48 férőhelyet teremt a városban. A beruházás keretében egy 120 adagos főzőkonyha és a kapcsolódó kiszolgáló helyiségek is megépülnek. A fejlesztés Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program keretében valósul meg. A projekt tartalmazza a bölcsőde működéséhez szükséges eszközök beszerzését is. Bővebb információk a  www.szigetszentmiklos.net oldalon.

http://duna-media.hu/2019/12/11/a-vackor-bolcsode-bovitese/


BEKÖLTÖZTEK A MUNKAGÖDÖRBE


Hívatlan vendégek foglalták az építkezés helyszínét.

A szigetszentmiklósi Vackor Integrált Bölcsőde bővítése jelenleg zajlik. Az építkezésre nem várt "lakók" költöztek. Az egyik munkagödörben partifecskék fészkelnek. A bővítés ennek ellenére az előre meghatározott ütemterv szerint halad - mondta a Lakihegy Rádiónak Nagy János polgármester. Az érintett munkagödörben egyelőre nem végeznek munkálatokat, körülötte minden építés a terv szerint halad, így a kivitelezés szeptember 29-re befejeződhet, amelyet a használatbavételi eljárás követ majd.


TOVÁBB NŐ A BÖLCSŐDEI FÉRŐHELYEK SZÁMA


Ünnepélyes keretek között adják át a bölcsőde új épületét Szigetszentmiklóson.

A Temesvári utcában található Vackor Integrált Bölcsőde önálló épületét október 1-jén, délelőtt 11 órakor adják át, így az intézmény férőhelyeinek száma 48 fővel emelkedik a bővítést követően. A projekt keretében egy földszinti, 52 helyiségből álló bölcsőde létesült, melyhez egy 120 adagos főzőkonyhát is biztosítottak, illetve játszóudvart, parkolókat és kerítést építettek. A beruházás a magyar állam és az Európai Unió mintegy 400 millió forint vissza nem térítendő támogatásával valósult meg.


MEGNYÍLIK A VACKOR BÖLCSŐDE


Megnyitja kapuit Szigetszentmiklóson a Vackor Integrált Bölcsőde.

Október 1-én a Temesvári utca 16-22 szám alatt új intézmény nyitja meg kapuit. A felvétellel kapcsolatos információért az érdeklődők Kovácsné Horváth Mária intézményvezetőhöz fordulhatnak az érdeklődők személyesen, vagy telefonon a 06-20-259-1719-es számon.


ÚJ HELYEK A BÖLCSŐDÉSEKNEK 


Ünnepélyes keretek között adták át a bölcsőde új épületét.

Október 1-jén Szigetszentmiklóson, a Temesvári utcában található Vackor Integrált Bölcsőde önálló épületét adták át, ahol Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere mondott köszöntő beszédet és a Gyertyaláng kórus szívhez szóló dallamai csendültek fel. A polgármester elmondta, a bölcsődei férőhelyek biztosítása nem az önkormányzat feladata, azonban több képviselő-testületi ülésen is arról tárgyaltak, hogy milyen módon tudják bővíteni a férőhelyek számát. Hozzátette, folyamatosan azon dolgoznak, hogy Szigetszentmiklóson egyre több bölcsőde, óvoda és iskola létesüljön, hogy az újonnan beköltözők is gond nélkül el tudják helyezni gyermekeiket az intézményekben.

https://duna-media.hu/2021/10/08/uj-ferohelyeket-adtak-at-a-vackor-integralt-bolcsodeben/

https://szigetszentmiklos.hu/hirek/bovult-a-vackor-integralt-bolcsode-20211001180530


Bővült a Vackor Integrált Bölcsőde
2021. október 1.

KÖZÉRDEKŰ HÍREINK
Ünnepélyes keretek között adták át ma a Vackor Integrált Bölcsőde új, négy csoportszobás épületét, amellyel 48 új bölcsődei férőhely jött létre. A két új gondozási egység 120 adagos főzőkonyhával ellátott, mintegy 872 négyzetméteres területen helyezkedik el. Megvalósultak a kapcsolódó környezetrendezési feladatok is: kerítés óvja a gyermekeket, valamint parkolók segítik a szülőket. A játszóudvar nagysága meghaladja az 1000 négyzetmétert.
,,Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni. Mi igyekezni fogunk, hogy Szigetszentmiklóson jó legyen gyereknek lenni.” - emelte ki köszöntőjében Nagy János polgármester.
A gyerekek hétfőtől vehetik birtokba az új épületet és játékokat. Sok sikert kívánunk a Vackor Integrált Bölcsőde dolgozóinak a munkához, a gyerekeknek pedig sok örömet a játékhoz ebben a szép épületben.


https://duna-media.hu/2021/10/05/uj-bolcsodei-ferohelyek/

http://lakihegyradio.hu/hir/ujabb-bolcsodei-ferohelyeket-biztositott-kormany

https://szigetszentmiklos.hu/hirek/sajtokozlemeny-uj-onallo-epulettel-bovult-a-szigetszentmiklosi-vackor-integralt-bolcsode-20211029104647

https://archiv.szigetszentmiklos.hu/index.php?p=news&act=show&cid=4024

https://archiv.szigetszentmiklos.hu/index.php?p=news&act=show&cid=3492

https://archiv.szigetszentmiklos.hu/index.php?p=news&act=show&cid=2988

https://www.facebook.com/szigetszentmiklos.hu/posts/1966474680137357

https://www.facebook.com/szigetszentmiklos.hu/posts/2755210644597086

https://www.facebook.com/szigetszentmiklos.hu/posts/4224099684374834

http://lakihegyradio.hu/hir/iskolak-ovodak-epulnek

http://lakihegyradio.hu/hir/bovulo-ferohelyek

http://lakihegyradio.hu/hir/nyert-varos

https://szigetszentmiklos.hu/uploads/Letoltesek/Kisv%C3%A1ros/2019/(2019.02.)-Kisvaros.pdf

https://szigetszentmiklos.hu/uploads/Letoltesek/Kisv%C3%A1ros/2019/(2019.07.)-Kisvaros.pdf

https://szigetszentmiklos.hu/uploads/Letoltesek/Kisv%C3%A1ros/Kisvaros_2020_05.pdf

https://szigetszentmiklos.hu/uploads/Letoltesek/Kisvaros2021_02_low.pdf 

 

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata
2310 Szigetszentmiklós, Kossuth Lajos u. 2.
Postacím: 2311 Szigetszentmiklós, Pf. 40
Telefon: 06-24/505-505 - Fax: 24/505-500
www.szigetszentmiklos.net